Norge, et mekka for sjømatelskere?

NCE Aquaculture, reiselivsklyngen Innovative Opplevelser og De Historiske Hotel & Spisesteder inviterer til nettverkssamling om muligheter og forsterket samspill i Svolvær den 19. – 21. april 2022.

Mat- og måltidsbasert turisme er i sterk vekst og Norge har en kystlinje hvor vi produserer og høster sjømat og leverer opplevelser i verdensklasse. Både reiseliv og sjømat er næringer Norge skal satse på i årene som kommer. Vi tror det kan skapes mer samspill og flere synergieffekter hvis vi setter oss rundt samme bord og diskuterer mulighetene. I denne første samlingen setter NCEA og InnOpp tre faglige tema på agendaen.

I tillegg vil De Historiske med sine kjøkken- og restaurantfaglige ressurser bidra. For vi skal både debattere, utforske, lære mer om og nyte god norsk sjømat sammen!

Inviterte og ønskede deltakere:

Fra havbruk: Medlemmer i NCE Aquaculture, Sjømat Norge og Norges Sjømatråd.
Fra reiseliv: Medlemmer i klyngen Innovative Opplevelser og aktører fra De Historiske Hotel & Spisesteder.
Fra FoU: Nordlandsforskning, Nord Universitet, SINTEF.
Andre: Innovasjon Norge og Nordland fylkeskommune.


Det er i Lofoten det skjer!

Vi møtes i Svolvær i Lofoten, og du velger selv om du vil bo på Svinøya Rorbuer (De Historiske) eller på nye Thon Hotel Svolvær. Samlingen starter tirsdag kveld (19.4) kl. 18.30 med måltidsopplevelsen fra ”Hau til Hale” på Børsen Spiseri. En utsøkt fem retters meny med skreien i hovedrollen.

Onsdag formiddag (20.4) drar vi på kortreist utflukt til noen sjømataktører. Parallelt har aktørene i InnOpp sitt årsmøte og klyngens time (på Svinøya). Felles sjømat lunsj på Svinøya kl. 11.30. Deretter spaserer vi til Thon Hotel Loftoten for nettverkssamling kl. 13.00. Om kvelden blir det en blir det en unik sjømataften på det nye Thon Hotel Svolvær, der sjømat er selve kjernen i både bygg, drift, historiefortelling og opplevelsestilbud.

Torsdag (21.4) fortsetter programmet på Thon Hotel Lofoten fram til lunsj kl. 11.45